2010-03-02 11:13:05• hírek • Szatmar.ro

Egyszerű Sörgulyás

A gulyás az egyik legnépszerűbb, igazi parasztételnek számít. Nem összetévesztendő a gulyáslevessel, ami nagyban eltér az eredeti pásztorételtől. A gulyásnak több változata ismert: babgulyás, bográcsgulyás, alföldi gulyás, sörgulyás stb.

Sörgulyás

Elkészítéséhez: 1 kg tisztított burgonya, 50 dkg gomba, 1 liter világos sör, 2 db húsos zöldpaprika, 2-3 db paradicsom, 2 fej vöröshagyma, 15 dkg szeletelt császárhús, 1 evőkanál ételízesítő, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál törött fekete bors, késhegynyi őrölt gyömbér, ízlés szerint só szükséges.

Elsőként a felhevíttet bográcsban süssük zsírjára a csíkokra vágott császárszalonnát, és tegyük hozzá a megtisztított, felaprózott hagymát, majd addig kevergessük, míg üvegesre fonnyad. Ezt követően mossuk meg a gombát és vágjuk nagyobb szeletekre, pároljuk addig, amíg a leve elfő. Közben adjuk hozzá a kockára vágott burgonyát, a fűszerpaprikát és az összezúzott fokhagymát. Aztán a felszeletelt paprikát és a fűszereket is hozzákeverjük. Ekkor öntsük rá a sört és még 1 l vizet, miközben lassú tűzön főni hagyjuk. Nagyjából 10 perccel a leves elkészülte előtt, adjuk hozzá a paradicsomot. Természetesen sör társaságában, friss, puha kenyérrel fogyasszuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: